Zoeken
  • Soil Sisters

Van thuiskantoor naar plant heaven

Bijgewerkt: mei 21

Groen geeft rust. Het straalt kalmte uit en creëert een ontspannen sfeer. That’s what I need, horen we je denken! En dat vinden wij ook, vooral in een thuiskantoor. Groen zorgt niet alleen voor meer creativiteit, maar het verlaagt ook het stressniveau. Wij vertellen je hoe en waarom je in vier stappen een plant heaven van jouw thuiskantoor moet maken!


1. Kantoorplanten zorgen voor verhoging van creativiteit en productiviteit

We vertelde het je al kort: planten zijn een must voor je brein. Al met één kamerplant in je kantoor schiet je productiviteit omhoog. Door meer groen in je omgeving ga je je rustiger voelen en maak je zonder dat je het door hebt meer ruimte vrij in je hoofd. Kom maar op met die nieuwe ideeën!


2. Luchtzuivering all the way!

Of je nu thuis zit of op een groot kantoor: de lucht van computers, hard werkende mensen en dampende koffiezetapparaten is niet al te gezond. Kantoorplanten zijn daarom geen overbodige luxe. Ze zuiveren de lucht en verbeteren daarmee de luchtkwaliteit. Onze groene vrienden nemen CO2 in zich op en zetten dit binnen no time om naar zuurstof.


3. Verbeter de akoestiek met een kantoorplant

Planten werken niet alleen lucht zuiverend, ze absorberen ook geluidsgolven. Gebruik bijvoorbeeld planten als scheiding tussen bureaus. Om de akoestiek te verbeteren kun je het beste gebruik maken van planten met grote bladeren. Denk hierbij aan een Bananenplant, Olifantsoor of Lepelplant.


4. Groene vrienden voor het groepsgevoel

Er is niets leukers dan samen voor de planten zorgen natuurlijk. Of je dit nu met je huisgenoot of collega’s doet: het verhoogd het saamhorigheidsgevoel. “Heb jij Barry de Bananenplant al water gegeven?” “Wat wordt hij groot hé?!” Maak foto’s, deel before and afters en zorg bovenal voor een ultiem bodemleven door organische plantenvoeding, water en veel liefde.


Kantoorplanten dus. Maak van jouw thuiskantoor een plantenparadijs en je zult werken als nooit tevoren ;-)


19 keer bekeken0 reacties